Morsø Jernstøberi går tilbage til 1853. Dengang, tilbage i begyndelsen, skabte det nordjyske støberi alverdens produkter, bl.a. staldvinduer og gravkors.
Siden dengang er der, heldigvis, sket forandringer, og i dag er virksomheden som forandret, idet Morsø i dag fremstår som en global designvirksomhed. For dig, der endnu ikke har hørt om Morsø, er det værd at vide, at Morsø skaber brænde- og grillovne til det moderne menneske med smag for design og arkitektur - og nu også gastronomi med den nye Morsø Forno Udeovn.
Den danske sommer med dens evigt lune og lyse sommeraftener... Drømmer du om at holde ved de fantastiske sommeraftenerne i live hele året? Så rækker vi dig i denne artikel en hjælpende hånd, når vi fortæller dig, at du med en udeovn får du flere gaver i én. Du får:
På denne måde kan du nyde den danske sensommer en tid endnu, og hvorfor ikke gøre det med aldeles fremragende madlavning direkte fra din egen udendørsgrill?
Det kan måske synes overvældende, men med en Forno Grill kan du nemt lave alt fra saftige T-bone steaks til røget laks, hjemmelavet pizza med sprød bund eller lækker lammeskank. På lynkort tid kan du simpelthen skabe ægte italiensk atmosfære og smag. Kun fantasien sætter grænser her.
Lyder dette for godt til at være sandt? Så læs med, når vi giver dig opskrifterne på de lækreste retter, som du kan servere for familien eller gode venner.
Med en Morsø Forno Udeovn kan du lave pizzaen fra dine drømme med den helt rette smag af grill og masser af sprødhed.
Følg disse tre trin og få den ægte italienske oplevelse:
Har du mod på at lege yderligere i køkkenet? Så overvej at imponere familie eller venner med den smukkeste ret, der også kan laves på din Forno Grill; ciderbraiseret lammeskank serveret med let stegte grøntsager.
I denne ret får du lov at opleve, hvordan du nemt både kan stege på grillplade og koge dine retter på din Forno. Ovnen er ganske enkelt meget mere end en grill. Husk i denne forbindelse gode kvalitetsprodukter og vælg ildfaste fade eller støbejernsgryder, når du laver mad direkte på gløder.
Når ovnen er varm, og sensommeren rammer os, kan du alternativt overveje at tilberede den ultimative sommerspise; jomfruhummer. Fisk er usædvanligt let at lave i din Morsø Forno og et dejligt og frisk indslag, når det skal være lidt ekstra lækkert. Vent derfor ikke med at prøve denne skønne ret.
Hvordan skal jomfruhummer tilberedes, tænker du måske. Jo, følg blot disse tre enkle trin:
En sjov og anderledes måde at tilberede aftenens måltid, kan også være at røge. Denne fremgangsmåde giver enorm velsmag til din mad, hvad enten du laver røgede kartofler eller går videre for eksempel laver røget laks.
Hvordan skal du gøre ovnen klar til at røge?
Skal det være nemt? Eller for børn eller barnlige sjæle? Så overvej først at riste skumfiduser henover den åbne ild, og glem ikke at samle skumfiduserne mellem mariekiks i en fantastisk mundfuld.
For en anden, men også hurtig og rustik sommerdessert, kan anbefales en hurtig og smagfuld rabarberdessert. Retten er simpel og består af kun rabarber, vanilje, sukker, smør og butterdej.
Tilføj gerne med en lækker mascarponecreme for et fedt og syrligt indspark til retten. Denne enkle ret, der giver associationer til en fransk tarte tatin, er din vej til at afslutte aftenen på den allerbedste måde. Velbekomme.