Nye madoplevelser med Morsø Forno: 5 nemme opskrifter

07. March 2019

Morsø Jernstøberi går tilbage til 1853. Dengang, tilbage i begyndelsen, skabte det nordjyske støberi alverdens produkter, bl.a. staldvinduer og gravkors.

 

Siden dengang er der, heldigvis, sket forandringer, og i dag er virksomheden som forandret, idet Morsø i dag fremstår som en global designvirksomhed. For dig, der endnu ikke har hørt om Morsø, er det værd at vide, at Morsø skaber brænde- og grillovne til det moderne menneske med smag for design og arkitektur - og nu også gastronomi med den nye Morsø Forno Udeovn.

Magiske sommeraftener med kig til flammer

Den danske sommer med dens evigt lune og lyse sommeraftener... Drømmer du om at holde ved de fantastiske sommeraftenerne i live hele året? Så rækker vi dig i denne artikel en hjælpende hånd, når vi fortæller dig, at du med en udeovn får du flere gaver i én. Du får:

 • Smuk æstetik og design til dit hjem
 • Hygge og varme med direkte kig til flammer
 • En spændende udendørs platform for madlavning

 På denne måde kan du nyde den danske sensommer en tid endnu, og hvorfor ikke gøre det med aldeles fremragende madlavning direkte fra din egen udendørsgrill?

Og nu: gastronomi!

Det kan måske synes overvældende, men med en Forno Grill kan du nemt lave alt fra saftige T-bone steaks til røget laks, hjemmelavet pizza med sprød bund eller lækker lammeskank. På lynkort tid kan du simpelthen skabe ægte italiensk atmosfære og smag. Kun fantasien sætter grænser her.

 

Lyder dette for godt til at være sandt? Så læs med, når vi giver dig opskrifterne på de lækreste retter, som du kan servere for familien eller gode venner.

Klassikeren: Pizza, pizza, pizza

Morsø Forno optænding Pizza

Med en Morsø Forno Udeovn kan du lave pizzaen fra dine drømme med den helt rette smag af grill og masser af sprødhed.

 

Følg disse tre trin og få den ægte italienske oplevelse:

 

 1. Forbered en pizzadej, tilføj alt dit yndlingsfyld og afslut med et hurtigt strejf af olivenolie og oregano.
 2. Læg hernæst pizzaen direkte i den varme ovn med en pizzaspade. Drej efter to minutter pizzaen, så varmen fordeles jævnt.
 3. Løft til slut elegant pizzaen ud, tilføj evt. rucola, og servér.

Imponér med lammeskank

Har du mod på at lege yderligere i køkkenet? Så overvej at imponere familie eller venner med den smukkeste ret, der også kan laves på din Forno Grill; ciderbraiseret lammeskank serveret med let stegte grøntsager.

 

I denne ret får du lov at opleve, hvordan du nemt både kan stege på grillplade og koge dine retter på din Forno. Ovnen er ganske enkelt meget mere end en grill. Husk i denne forbindelse gode kvalitetsprodukter og vælg ildfaste fade eller støbejernsgryder, når du laver mad direkte på gløder.

Sommerens ultimative spise: Jomfruhummer

Skaldyr og jomfrohummer Morsø Forno

Når ovnen er varm, og sensommeren rammer os, kan du alternativt overveje at tilberede den ultimative sommerspise; jomfruhummer. Fisk er usædvanligt let at lave i din Morsø Forno og et dejligt og frisk indslag, når det skal være lidt ekstra lækkert. Vent derfor ikke med at prøve denne skønne ret.

 

Hvordan skal jomfruhummer tilberedes, tænker du måske. Jo, følg blot disse tre enkle trin:

 

 1. Drys jomfruhummerne med lidt salt og sukker, og placer dem med hovederne ind mod varmen på en grill-indsats med skallen på.
 2. Vent fem minutter. Nu er de færdige. Når du tager jomfruhummere ud af ovnen, vil de med garanti dryppe af saftighed, men også have den perfekte fasthed.
 3. Afslut din ultimative sommerret med et skvæt citron, og du er færdig.  

Hvad med røget aftensmad?

En sjov og anderledes måde at tilberede aftenens måltid, kan også være at røge. Denne fremgangsmåde giver enorm velsmag til din mad, hvad enten du laver røgede kartofler eller går videre for eksempel laver røget laks.

 

Hvordan skal du gøre ovnen klar til at røge?

 1. Flyt først varmen om bag i ovnen og hæld røgsmuld udover de nærmeste gløder.
 2. Indsæt låg foran Fornoens åbning, og læg et fugtigt viskestykke henover skorstenen eller brug smokeeperen.
 3. Du kan nu røge dine forberedte retter, ganske ligetil.

Og desserten ...

Skal det være nemt? Eller for børn eller barnlige sjæle? Så overvej først at riste skumfiduser henover den åbne ild, og glem ikke at samle skumfiduserne mellem mariekiks i en fantastisk mundfuld.

 

For en anden, men også hurtig og rustik sommerdessert, kan anbefales en hurtig og smagfuld rabarberdessert. Retten er simpel og består af kun rabarber, vanilje, sukker, smør og butterdej.

 

Tilføj gerne med en lækker mascarponecreme for et fedt og syrligt indspark til retten. Denne enkle ret, der giver associationer til en fransk tarte tatin, er din vej til at afslutte aftenen på den allerbedste måde. Velbekomme.