Hvis du er på udkig efter en terrassevarmer til din have, altan eller terrasse, kan flere spørgsmål melde sig på banen.
I den følgende artikel forsøger vi at komme omkring dine spørgsmål og hjælpe dig godt på vej, så følg med.
Den danske sommer er ikke altid til at blive klog på. Det ene år er den lunefuld, det andet år præget af hedebølge. Vi er dog altid privilegerede med lange, lyse aftener og nætter, som gør det muligt at sidde ude under åben himmel.
Når duggen falder, og det begynder at blive køligt, kan en terrassevarmer være en praktisk løsning, der også kan give lidt luksus i hverdagen. Med en terrassevarmer kan du nemlig forlænge de danske sommeraftener på terrassen med ekstra varme, hvorefter du fortsat kan nyde et måltid eller et godt glas vin i godt selskab.
Tager vi et hurtigt kig på markedet, er det særligt værd at kende til to forskellige typer terrassevarmere:
En terrassevarmer, som kører på gas har mange fordele. Og for mange vil en gasvarmer være det oplagte valg. Lad os derfor kort opholde os ved fordele og ulemper ved denne type terrassevarmer.
En oplagt fordel er, at en v afgiver meget varme med sin høje effekt og derved kan opvarme et relativt stort areal. De er fleksible i placering og kan flyttes rundt på terrassen alt efter behov. Flammerne skaber desuden hygge og atmosfære.
Denne type terrassevarmer kommer også i mange størrelser. Der findes fx mindre bord-varmere, der er perfekte til altaner, eller større gasvarmere, der kan sprede varme på en stor, åben terrasse, og som også kan benyttes i et selskabstelt.
Ulemperne ved en gasvarmer er, at den forurener, er relativt dyr i brug og kan være klodset i sit design. Den har lang opvarmningstid og kan være fysisk stor og krævende i forhold til sine sikkerhedsforanstaltninger. Gasvarmere må samtidig ikke anvendes inden døre.
Et godt alternativ til gasvarmeren findes i en halogenvarmer. Denne type terrassevarmer er oplagt, hvis du ønsker en billig og effektiv varmekilde, der starter hurtigere op end gasvarmeren.
En oplagt ulempe ved halogenvarmere er dog, at de bruger mere energi på at producere lys end varme, hvilket resulterer i, at de, set i sammenligning med andre modeller, ikke er så varmeeffektive. Dette skyldes, at halogenvarmere også varmer luften op samt selv bliver varme. Varmeeffekten afhænger dog af halogenvarmerens fysiske størrelse og kan derfor variere.
Halogenvarmere kommer også i forskellige størrelser og modeller, der fx kan monteres på væggen eller stilles på borde.
Dette bringer os videre til endnu et spørgsmål, der altid er relevant at overveje som køber af en terrassevarmer: Hvad er mit behov?
På markedet i dag findes et stort og spændende udvalg af terrassevarmere. For at ende ud med den ideelle model til dit hjem må du derfor indlede med at overveje, hvad du vægter. Er det eksempelvis vigtigt for dig, at din terrassevarmer er varmeeffektiv, eller prioriterer du et mere miljøvenligt valg?
Og hvad med design, pris og kvalitet? Måske er du f.eks. interesseret i en terrassevarmer, som passer naturligt ind i din indretningsstil, og som er diskret eller måske har et flot design i rustfrit stål. Dette kan i alle tilfælde være væsentlige tanker at gøre sig, når du skal indsnævre, hvad du søger.
En terrassevarmer er en stor investering på både kort og lang sigt, og derfor bør du ikke vælge det første og bedste. Undersøg mulighederne og forhør dig hos eksperter.
Som en sidste, men måske særlig vigtigt overvejelse, er det en god idé at tænke på det areal, som du ønsker at opvarme. Er det en åben terrasse i haven, kan der ofte være behov for en større og mere energieffektiv terrassevarmer, end på en lille altan. Måske skal der endda være flere for at afdække området ordentligt.
Med disse overvejelser kan du tage skridtet videre og finde løsningen, der passer dig. Tag dig god tid.