Vores Teak - Vores kvalitet

08. April 2019

Hvilken teak skal du vælge?

Teaktræ kommer i 2 forskellige former. Kerneteak og klassisk teak. Begge former for teak er ægte teak, der kommer fra virkelige træer - Vi har ikke kunstig teak. De 2 former for teak har dog hver deres fordele. Begge former for teak vil få en flot hvid-sølv farve, hvis det står ubehandlet.

Kerneteak:

Kerneteak er den teak man finder inderst i en stamme. Kerneteak kan kendes på en ens farve, hårdere tæthed og er mere olieholdigt. Den større oliemængde især gør træet mere modstandsdygtig for alger og lignende.

Klassisk teak:

Klassisk teak er der ydre teak, der sidder på stammen. Det klassiske teak er yngre end kerneteaken og vil derfor være præget af en mindre mængde olie og mere varierende farvetoner. På grund af den mindre mængde olie skal træet rengøreres mere end kerneteaken. Det rådner dog ikke. 

Recycle teak:

Recycle teak er en sjælden teak, der kun fås fra gamle teaktræer. Som navnet indikerer er træet genbrugstræ. Det er træ, der er mindst 240år gammel, og har været brugt førhen. Grunden til det laves om er, at træet kommer fra naturkatastrofer. Der kan dette træ bruges, og kun der må det sælges. Træet er ekstrem hårdt og kræver ingen pleje.

Eu-certificeret

Alt - som i alt - vores teak er dyrket på godkendte plantager i Indonesien. Plantagerne er FLEGT-certificeret. FLEGT er EU's certifikat på en godkendt og bæredygtig dyrkning af træarealer. 

FLEGT blev søsat i 2003 som en handlingsplan mod illegal træfældning og rydning af skovarealer.

Behandling af Teak:

Teak skal som udgangspunkt ikke behandles, hvis den hvid-sølv farve ønskes, dog kan alger komme på træet, hvis det står vådt. For at forhindre dette kan det behandles med saltholdig havvand eller med rigeligt med sæbespåner. 

Disse metoder vil hjælpe med at holde på træets olie.

Oliebehandling:

Oliebehandling af teaktræ må man kun gøre, hvis man ikke ønsker den hvid-sølv farve. Ved en oliebehandling vil træet stå mere gylden brunt, men det er vigtigt, at der ikke bruges en olie med lak.